Τεχνικές διατήρησης άρθρωσης

Τεχνικές διατήρησης άρθρωσης

Τεχνικές διατήρησης άρθρωσης

Είναι εξειδικευμένη χειρουργική επιλογή για ασθενείς που έχουν οστεοαρθρίτιδα και εκφυλιστικές παθήσεις στον ώμο. Αυτές μπορεί να παρουσιάσουν βλάβες και αλλοιώσεις του χόνδρου, εκφυλιστικές ρήξεις επιχείλιου χόνδρου, υμενίτιδα ώμου και ρήξη των τενόντων και των συνδέσμων του ώμου.

Μερικές από αυτές τις παθήσεις μπορεί να συμβούν ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή ως αποτέλεσμα φυσικής γήρανσης και εκφυλιστικής φθοράς της άρθρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η οστεοαρθρίτιδα σταδιακά φθείρει την λεία επιφάνεια του χόνδρου της άρθρωσης.

Αυτό μπορεί να προχωρήσει στο σημείο να υπάρχει σοβαρή τριβή μεταξύ των οστών με τη πλήρη απουσία χόνδρου. Αυτό συμβαίνει όταν ο χόνδρος έχει φθαρεί εντελώς τόσο στην πλευρά του βραχιονίου (σφαίρα) όσο και στην πλευρά της ωμογλήνης (υποδοχής) έτσι ώστε το οστό να είναι τελείως εκτεθειμένο και στις δύο πλευρές της άρθρωσης.

Αυτό προκαλεί σημαντικό πόνο στον ώμο και δυσκαμψία. Οι βιολογικές και χημικές αλλαγές εντός της άρθρωσης λόγω της οστεοαρθρίτιδας είναι μη αναστρέψιμες.

Ο ειδικός Διευθυντής Χειρουργός Ορθοπεδικός ώμου Κος Πολυζώης προσφέρει στους ασθενείς στον ελλαδικό χώρο τις θεραπείες διατήρησης αρθρώσεων ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ή αρθροπλαστικής του ώμου. Οι τεχνικές συντήρησης των αρθρώσεων και αποκατάστασης του χόνδρου επιτρέπουν στους ασθενείς να επιστρέψουν στις δραστηριότητες σαφώς γρηγορότερα.

Τι είναι οι θεραπείες διατήρησης των αρθρώσεων;

Ο στόχος της τεχνικής είναι να καθυστερήσει την εξέλιξη των εκφυλιστικών αλλοιώσεων του ώμου. Η χειρουργική επέμβαση για την αρθρίτιδα του ώμου και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις του ώμου έχει ιστορικά περιοριστεί στην αντικατάσταση της άρθρωσης.

Ωστόσο, οι ασθενείς που θα ήθελαν να καθυστερήσουν τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ώμου μπορούν να επιλέξουν τη τεχνική διατήρησης της άρθρωσης.

Παρακάτω παρατίθενται συγκεκριμένες θεραπείες που προσφέρονται από το Κο Πολυζώη που μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό για να διατηρήσουν την άρθρωση του ώμου και να καθυστερήσουν όσο γίνεται την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής ώμου:

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Εκτενής ειδικός αρθροσκοπικός καθαρισμός της άρθρωσης.

Η αρθρίτιδα στη γληνοβραχιόνιο άρθρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ελάχιστη επεμβατικότητα χρησιμοποιώντας μικρές τομές των 4 χιλιοστών και μια μικρή κάμερα τοποθετημένη μέσα στην άρθρωση.
Ο χειρουργός με ειδικά εργαλεία αφαιρεί χαλαρά κομμάτια χόνδρου και “καθαρίζει” την άρθρωση. Επίσης, η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει συνήθως την απελευθέρωση της αρθρικής κάψας, αφαίρεση οστεοφύτων, αποσυμπίεση των νεύρων καθώς και την αφαίρεση του υμένα που περιβάλλει την άρθρωση και προκαλεί σημαντικό πόνο.
Σε αρκετές περιπτώσεις ο κος Πολυζώης θα πραγματοποιήσει επίσης και καθαρισμό του υπακρωμιακού χώρου, ακρωμιοπλαστική καθώς και καθαρισμό της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης και οποιασδήποτε άλλης βλάβης ή παθολογίας που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω πόνο και δυσκαμψία στον ώμο.
Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για ασθενείς με μηχανική πρόσκρουση στον ώμο και δυσκαμψίας και παρουσία ήπιας έως και μετριοπαθούς αρθρίτιδας.

Τεχνική μικροκαταγμάτων

Μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την κατασκευή μικροσκοπικών οπών στο οστό που θα «αιμορραγήσουν» και θα απελευθερώσουν στοιχεία επούλωσης στην περιοχή της απώλειας χόνδρου. Αυτά τα θεραπευτικά στοιχεία που υπάρχουν στο αίμα και βαθύτερα μέρη του οστού βοηθούν στη δυνητική παραγωγή ινώδους χόνδρου ή και σταθεροποίηση του υπάρχοντος χόνδρου του ελλείματος του χόνδρου με ένα νέο τύπο ιστού που συμπεριφέρεται σαν χόνδρος.

Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι οι επεμβάσεις αυτές είναι παντελώς αναίμακτες και ανώδυνες , διαρκούν λίγο χρόνο , ο ασθενής μπορεί να παραμείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αν βέβαια το επιθυμεί και εξέρχεται του νοσοκομείου λίγες ώρες αργότερα.

Το συνολικό κόστος είναι αρκετά προσιτό.

Τι συμβαίνει μετά τη διατήρηση της άρθρωσης του ώμου;

Μετά από το χειρουργείο, οι ασθενείς φορούν μια ειδική ανάρτηση και ξεκινούν ασκήσεις ώμου αμέσως μετά την επέμβαση. Ο Κος Πολυζώης και η ομάδα του θα εφαρμόσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κίνησης του ώμου και στην αύξηση της δύναμης.
Η φυσιοθεραπεία, είτε γίνεται με τη βοήθεια του ειδικού είτε από μόνη της, είναι μεγίστης σημασίας για να βοηθήσει την άρθρωση του ώμου να επανακτήσει τη κίνηση, τη σταθερότητα και τη δύναμη.
Εν τέλει, οι ασθενείς επιστρέφουν στις τακτικές τους δραστηριότητες με μια ταχύτατη και ανώδυνη επιστροφή της πλήρους λειτουργίας του ώμου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό και την ομάδα του για περαιτέρω πληροφορίες.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι