Παγωμένος Ώμος

Παγωμένος Ώμος

Ο παγωμένος ώμος χαρακτηρίζεται ως μία παθολογική κατάσταση του ώμου η οποία με τη σειρά της συνοδεύεται από έντονο πόνο και δυσκολία κάμψης της συγκεκριμένης περιοχής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής έρχεται αντιμέτωπος εκτός από τον έντονο πόνο και με μία πιο γενικευμένη δυσκολία στις κινήσεις του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι βασικοί παράγοντες που προκαλούν τον παγωμένο ώμο είναι κάποιου είδους φλεγμονή ή ρίκνωση του αρθρικού θυλάκου του ώμου. Αυτή η κατάσταση επιφέρει ως αποτέλεσμα την αίσθηση πόνου και την αδυναμία εκτέλεσης καθημερινών κινήσεων του ασθενούς.

Σε ποιες κατηγορίες διακρίνεται ο παγωμένος ώμος;

Ο παγωμένος ώμος διακρίνεται σε:

Πρωτοπαθή

Η συγκεκριμένη κατηγορία χαρακτηρίζεται από άγνωστη αιτιολογία του παράγοντα ο οποίος προκάλεσε τον παγωμένο ώμο.

Δευτεροπαθή

Το πιο χαρακτηριστικό δευτεροπαθή αίτιο αποτελεί ο σακχαρώδης διαβήτης. Ασθενείς οι οποίοι έχουν σακχαρώδη διαβήτη είναι 3 φορές πιο μεγάλη η πιθανότητα να εμφανίσουν παγωμένο ώμο κάποια στιγμή της ζωής τους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι άτομα με αρρύθμιστο διαβήτη είναι ακόμη πιο πιθανό να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη πάθηση.

Ποια είναι τα συμπτώματα του παγωμένου ώμου;

Τα συμπτώματα του παγωμένου ώμου ενδέχεται να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Αποτελούνται από τρία στάδια, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει διάρκεια από λίγους μήνες έως και ένα χρόνο ανάλογα με την περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα:

Πρώτο Στάδιο: Αποτελεί το φλεγμονώδες και επώδυνο στάδιο των συμπτωμάτων. Η αίσθηση την οποία νιώθει ο ασθενής είναι έντονος πόνος καθώς και περιορισμένη κινητικότητα του ώμου.

Δεύτερο Στάδιο: Αποτελεί το στάδιο στο οποίο εμφανίζεται το πάγωμα. Ο έντονος πόνος σταδιακά μειώνεται ενώ ταυτόχρονα οι κινήσεις του ασθενούς περιορίζονται ολοένα και περισσότερο.

Τρίτο Στάδιο: Αποτελεί το στάδιο της αποκατάστασης. Στο στάδιο αυτό σημειώνεται κλιμακωτά βελτίωση της κινητικότητας του ώμου του ασθενούς.

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Θεραπεία Παγωμένου Ώμου

Προκειμένου ο ασθενής να υποβληθεί στην καταλληλότερη για εκείνον θεραπεία είναι απαραίτητη η αξιολόγησή του από έναν εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό ο οποίος εξειδικεύεται σε παθήσεις του Ώμου όπως είναι η συγκεκριμένη.

Συντηρητική Θεραπεία

Για την επίτευξη μίας συντηρητικής αντιμετώπισης του προβλήματος απαραίτητη είναι η λήψη ακτινογραφίας προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα συμπτώματα που έχουν εμφανιστεί δεν είναι αποτέλεσμα οστεοαρθρίτιδας του ώμου. Εξάλλου κατά τα δύο πρώτα στάδια η θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης είναι συντηρητική.

Αυτού του είδους η θεραπεία πραγματοποιείται με έγχυση κορτιζονούχων φαρμάκων, φυσιοθεραπείας ακόμη και με την έγχυση αυτόλογων βιολογικών παραγόντων.

Χειρουργική Θεραπεία

Σε περιπτώσεις όπου η συντηρητική θεραπεία δεν φέρει τα επιθυμητά για τον ασθενή αποτελέσματα τότε προτείνεται να προβεί σε χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος. Άλλωστε η χειρουργική αντιμετώπιση επιφέρει τα πλέον άριστα και επιθυμητά αποτελέσματα μέσα από ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης.

Το χειρουργείο το οποίο πραγματοποιείται έγκειται στην αρθροσκόπηση ώμου. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται με τρεις μικρού μεγέθους τομές 4 χιλιοστών η κάθε μία στον ώμο. Στο εσωτερικό των τομών εισάγεται μία κάμερα μαζί με τα κατάλληλα αρθροσκοπικά εργαλεία. Κατά αυτόν τον τρόπο οι συμφύσεις που είχαν δημιουργηθεί απελευθερώνονται και ο ασθενής αποκτά και πάλι όλο το εύρος της κινητικότητας του ώμου.

Στα πλεονεκτήματα της χειρουργικής θεραπείας εντάσσεται η απουσία μετεγχειρητικού πόνου διότι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου έχει χορηγηθεί στον ασθενή η κατάλληλη τοπική αναισθησία.

Ποσοστά επιτυχίας χειρουργικής αντιμετώπισης παγωμένου ώμου

Η χειρουργική αντιμετώπιση του παγωμένου ώμου αποτελεί μία άκρως ασφαλή και αναίμακτη επέμβαση. Συνοδεύεται από χαμηλά ποσοστά επιπλοκών ενώ τα αποτελέσματα είναι άριστα και άμεσα.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ιωάννης Πολυζώης κατέχει μεγάλη εξειδίκευση στις παθήσεις του άνω άκρου και κυρίως στις παθήσεις των ώμων. Αποτελεί την πιο κατάλληλη επιλογή ιατρού για κάθε προβληματισμένο ασθενή που πλήττει από πόνο στον ώμο.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι