Έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια

Θεραπεία με PRP

Θεραπεία με έγχυση πλάσματος

Οι τραυματισμοί των οστών,των μαλακών μορίων αλλά και των ιστών περιλαμβάνουν πολλά στάδια θεραπείας.

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς έρευνας στην ορθοπαιδική χειρουργική και την αθλιατρική περιλαμβάνει την αξιοποίηση στο έπακρο των αρχικών σταδίων επούλωσης: φλεγμονή και αύξηση ή και πολλαπλασιασμός των κυττάρων.

Η πλούσια σε αιμοπετάλια ενέσιμη θεραπεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής για να δοθεί μια βιολογική ώθηση στη διαδικασία επούλωσης καθώς και μείωσης της αρχικής φλεγμονής και του πόνου.

Τι είναι η έγχυση πλάσματος αιμοπεταλίων

Το πλάσμα παράγεται από το αίμα του κάθε ασθενή.

Τα γνωστά κύτταρα του αίματος που ονομάζονται αιμοπετάλια είναι κρίσιμα και ρυθμίζουν τη πήξη του αίματος. Τα αιμοπετάλια και το υγρό τμήμα πλάσματος του αίματος περιέχουν πολλούς αυξητικούς παράγοντες που είναι απαραίτητοι για τη στρατολόγηση των κυττάρων, τον πολλαπλασιασμό και την εξειδίκευση που απαιτούνται για την επούλωση.

Αφού ληφθεί ένα δείγμα αίματος από έναν ασθενή, το αίμα τοποθετείται σε μια φυγόκεντρο, η οποία είναι ένα εργαλείο που διαχωρίζει το αίμα από τα πολλά συστατικά του. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα μπορεί στη συνέχεια να συλλεχθεί και να εγχυθεί σε μια τραυματισμένη περιοχή όπως ένας τένοντας ή ένας σύνδεσμος.

Χορηγείται σε ασθενείς μέσω ένεσης.

prp σύριγγες

Κατόπιν, ο ασθενής πρέπει να αποφύγει την ενδυνάμωση για σύντομο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Είναι αποτελεσματική η θεραπεία με έγχυση πλάσματος;

Αρκετές βασικές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η έγχυση πλάσματος αιμοπεταλίων μπορεί να βελτιώσει την επούλωση σε μαλακούς ιστούς και οστά. Για παράδειγμα, αυξημένος αριθμός κυττάρων και βελτιωμένη δύναμη τένοντα έχει παρατηρηθεί στον αχίλλειο τένοντα και βελτιωμένη αναγέννηση των μυών έχει αποδειχθεί σε τραυματισμούς του μυ του γαστροκνήμιου.

Τέτοια ευρήματα έχουν οδηγήσει στην ευρεία χρήση της θεραπείας πλάσματος για μια ποικιλία παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων οξέων και χρόνιων προβλημάτων μυών, καθώς και τραυματισμών τενόντων και συνδέσμων.

Άριστα αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί όταν η θεραπεία πλάσματος χρησιμοποιείται για χρόνιες παθήσεις τένοντα, όπως η έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα και η τενοντοπάθεια του επιγονατιδικού.

Η θεραπεία πλάσματος αιμοπεταλίων αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική για τη θεραπεία οστεοαρθρίτιδας του γόνατος από την ένεση υαλουρονικού οξέος. Η θεραπεία πλάσματος αιμοπεταλίων έχει επίσης οδηγήσει σε θετικά ή παρόμοια αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται στη θεραπεία των ρήξεων των τενόντων του ώμου και σαν επιπρόσθετη θεραπεία με το χειρουργείο καθώς και μεμονωμένα για τραυματισμούς έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο.

Αποτελεί θεραπεία εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου με τη δυνατότητα να βελτιώσει ή να επιταχύνει την επούλωση.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες τύπου I μελέτες για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας πλάσματος αιμοπεταλίων και να ερευνηθούν οι καλύτεροι τρόποι τυποποίησης της προετοιμασίας της θεραπείας.

Βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε

  • Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.
  • Είναι μια συμπυκνωμένη πηγή αυξητικών παραγόντων και αιμοπεταλίων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη βιολογία της θεραπείας.
  • Βασικές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία πλάσματος αιμοπεταλίων μπορεί να βελτιώσει την επούλωση σε πολλούς ιστούς.
  • Τα ΜΣΑΦ φάρμακα θα πρέπει να διακόπτονται πριν και μετά τη χορήγηση της θεραπείας με έγχυση πλάσματος

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι