Αρθρίτιδα Ώμου

Αρθρίτιδα Ώμου

Η μεγαλύτερη και βασική άρθρωση του ώμου είναι η γληνοβραχιόνια (όπου η κεφαλή βραχιονίου αρθρώνεται με τη γλήνη της ωμοπλάτης).

Αρθρίτιδα του ώμου

Πιο συνήθης στην άρθρωση της ακρωμιοκλειδική όπου το οστό κλείδα συναντά το ακρώμιο της ωμοπλάτης.

Η αρθρίτιδα είναι μη αναστρέψιμη φλεγμονή στη γληνοβραχιόνια ή και ακρωμιοκλειδική άρθρωση του ώμου και οδηγεί σταδιακά σε απώλεια χόνδρου.

Ο χόνδρος είναι το μαλακό περίβλημα που καλύπτει τα οστά των άρθρωσεων. Ο χόνδρος προστατεύει και επιτρέπει στην άρθρωση να έχει πλήρης εύρος κίνησης χωρίς πόνο.

Σε προχωρημένο στάδιο αρθρίτιδας δεν υπάρχει καθόλου χόνδρος και τα οστά τρίβονται απευθείας μεταξύ τους προκαλώντας κριγμό και εντονο πόνο.

Τα συμπτώματα ειναι πόνος, δυσκαμψία (απώλεια στο εύρος κίνησης) και κριγμούς στην άρθρωση του ώμου. Πιο συγκεκριμένα, πόνος κατά την ανύψωση πιο βαριών αντικειμένων ή μετα απο γυμναστική. Ο πόνος ενδέχεται να αντανακλά στον αγκώνα, στο χέρι ή και τον αυχένα.

Ένα αλλο χαρακτηριστικό σύμπτωμα ειναι το νυχτερινό άλγος σε όλες τις στάσεις του ύπνου και σημαντική απώλεια ύπνου.

Ύπαρχει σημαντική δυσκολία και συνεχής ενόχληση με τη διεκπεραίωση απλών εργασιών όπως η καθημερινή υγιεινή, το ντύσιμο, η δουλειά γραφείου και σπιτιού, η οδήγηση, η χρήση υπολογιστή και η πλήρης αδυναμία κατά την άθληση.

Η Αρθρίτιδα Ώμου είναι πιο συνήθης σε γυναίκες άνω των 50 ετών.

Τα νεότερα άτομα μπορούν να εμφανίσουν αρθρίτιδα μετά από επιπλεγμένο ή παραμελημένο κάταγμα στον ώμο, όπως κάταγμα / εξάρθρημα ώμου (μετατραυματική αρθρίτιδα) καθώς και σοβαρής λοίμωξης ( σηπτική αρθρίτιδα ).

Οι πιο ηλικιωμένοι ασθενείς εμφανίζουν πιο κοινά οστεοαρθρίτιδα (σταδιακή φθορά του αρθρικού χόνδρου με την ηλικία) ή και αρθροπάθεια στροφικού πετάλου ( δευτερογενής αρθρίτιδα μετά απο χρόνια μαζική ρήξη των τενόντων του ώμου.) Σε ορισμένες περιπτώσεις συνυπάρχουν κλασική οστεοαρθρίτιδα και ρήξη των τενόντων.

Μια μικρότερη μερίδα ασθενών μπορεί να πάσχει απο οστεονέκρωση του ώμου λόγω συγκεκριμένης ασθένειας ή ληψης φαρμάκων ή μετα από σοβαρό τραύμα στην άρθρωση του ώμου. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει διακοπή της αιμάτωσης της άρθρωσης και λόγω νέκρωσης του οστού καταστρέφεται εντελώς και ο αρθρικός χόνδρος.

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Αρθρίτιδα Ώμου – Διάγνωση

Ο Κος Πολυζώης θα σας πάρει το ιστορικό με λεπτομέρεια και θα σας εξετάσει με προσοχή.

Στη συνέχεια θα σας στείλει για ακτινογραφία της άρθρωσης και πιθανώς για αξονική ή και μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία Αρθρίτιδας Ώμου

Ο Διευθυντής Κος Πολυζώης κατέχει μεγάλη γνώση και εμπειρία και η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες και τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική (παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, εγχύσεις στεροειδών/ αιμοπεταλίων / βλαστοκυττάρων) και ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων (φυσιοθεραπεία) καθώς και χειρουργική στις προχωρημένες μορφές ή όπου αποτύχει η συντηρητική θεραπεία και ο πόνος δεν έχει βελτιωθεί.

ο Κος Πολυζώης είναι ιδιαίτερα πεπειραμένος και προσφέρει τις πιο εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές παγκοσμίως οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικό αρθροσκοπικό καθαρισμό της άρθρωσης, τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας διατήρησης της άρθρωσης και φυσικά όλων των ειδών οι αρθροπλαστικές όπως η αρθροπλαστική χωρίς στυλεό, ημιολική επιφανείας, ολική και ανάστροφη αρθροπλαστική με ή και χωρίς στυλεό.

Ο ιατρός χρησιμοποιεί τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας οι οποίες είναι αναίμακτες, ανώδυνες και επιτρέπουν άμεση κινητοποίηση με ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων που ξεκινά αμέσως μετά την επέμβαση. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς εξαλείφεται ο πόνος της αρθρίτιδας και επανέρχεται πλήρως το εύρος κίνησης του ώμου και αποκαθίσταται η λειτουργικότητα και η δύναμη στο μέγιστο σε κάθε ασθενή.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι