ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ ΩΛΕΚΡΑΝΟΥ

Θυλακίτιδα Ωλεκράνου

Τι είναι η θυλακίτιδα ωλεκράνου;

Η θυλακίτιδα του ωλεκράνου είναι μια διόγκωση στο πίσω μέρος του αγκώνα μεταξύ του οστού και της επιφάνειας του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται οίδημα και πρήξιμο στον ορογόνο θύλακο του αγκώνα δηλαδή σε ένα λεπτό σάκο/μαξιλάρι με υγρό το οποίο περιβάλλει καθώς και προστατεύει τον αγκώνα.

Όλες οι μεγάλες αρθρώσεις στο σώμα περιβάλλονται από ένα θύλακο. Ο τελευταίος δρα ως μαξιλάρι και αμορτισέρ μεταξύ των οστών, μυών, τενόντων και του δέρματος. Η θυλακίτιδα εμφανίζεται όταν ο θύλακος ερεθίζεται από υπερβολική χρήση, τραυματίζεται ή κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης.

Ο πόνος της θυλακίτιδας μπορεί να επέλθει ξαφνικά ή να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Ποια άτομα κυρίως επηρεάζει;

Η θυλακίτιδα του αγκώνα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αλλά ορισμένες ομάδες ασθενών είναι πιο επιρρεπείς όπως:

 • Άτομα που κάνουν χειρωνακτική εργασία: Εάν η δουλειά απαιτεί να είναι κάποιος πολύ σκυμμένος στα χέρια ή στα γόνατα ή να ακουμπάει συχνά στους αγκώνες τότε είναι πιο πιθανό να αναπτύξει θυλακίτιδα ωλεκράνου με τη συνεχή και καθημερινή καταπόνηση .
 • Αθλητές ή άτομα με συγκεκριμένες αθλητικές δραστηριότητες: Τα αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν να κάνει κάποιος επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τους αγκώνες και τα χέρια , μπορούν να αυξήσουν την πίεση στον αγκώνα. Οι μουσικοί έχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο για θυλακίτιδα αγκώνα.
 • Άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις: Προ υπάρχουσα οστεοαρθρίτιδα αγκώνα, ρευματοειδής ή ουρική αρθρίτιδα.

Πόσο συχνή είναι η θυλακίτιδα του αγκώνα?

Η θυλακίτιδα του αγκώνα είναι αρκετά κοινή. Το 65% των περιπτώσεων είναι μη σηπτική/μολυσματική θυλακίτιδα και οφείλεται κυρίως σε τραυματισμούς .

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ποια είναι τα συμπτώματα της θυλακίτιδας του αγκώνα?

Τα συμπτώματα της θυλακίτιδας του αγκώνα περιλαμβάνουν:

 • Πρήξιμο και οίδημα γύρω από τον αγκώνα.
 • Πόνος και μειωμένη κίνηση (δυσκαμψία ) του αγκώνα.
 • Αυξημένη θερμοκρασία και ερυθρότητα (εάν η θυλακίτιδα προκαλείται από λοίμωξη).
 • Νυχτερινός πόνος (ειδικά όταν ο ασθενής αδυνατεί να ξαπλώσει ή να κοιμηθεί στο πάσχοντα αγκώνα).

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πώς γίνεται η διάγνωση?

Ο εξειδικευμένος χειρουργός Κος Πολυζώης θα σας δει στο ιατρείο του, θα πάρει το ειδικό ιστορικό και θα σας εξετάσει προσεκτικά.

Εάν ο Κος Πολυζώης υποψιάζεται ότι η θυλακίτιδα είναι σηπτική ή έχει προκαλεστεί από λοίμωξη και εάν θέλει να αποκλείσει και άλλες αιτίες για τον πόνο στον αγκώνα σας, ίσως χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις, όπως:

 • Απλή ακτινογραφία του αγκώνα ( να αποκλειστoύν ασβεστοποιός τενοντίτιδα και οστεοαρθρίτιδα)
 • πέρηχος και Μαγνητική Τομογραφία MRI ( να αποκλειστεί λοίμωξη στους γείτονες ιστούς στα μαλακά μόρια και οστεομυελίτιδα)
  • Αιματολογικός έλεγχος
  • Λήψη υγρού από τον θύλακο για διάγνωση λοίμωξης ή ουρικής αρθρίτιδας.

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς αντιμετωπίζεται η θυλακίτιδα του ωλεκράνου?

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η θυλακίτιδα του αγκώνα εξαρτάται από το αν προκαλείται από λοίμωξη.

Εάν δεν υπάρχει λοίμωξη, η θεραπεία είναι αρχικά συντηρητική :

 • Ξεκούραση και αποφυγή της δραστηριότητας που προκαλεί την θυλακίτιδα.
 • Φάρμακα: Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη βοηθούν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.
 • Προσωρινή ακινητοποίηση: Η διακοπή της κίνησης του αγκώνα σας με νάρθηκα ή περίδεση για μικρό χρονικό διάστημα.
 • Παγοθεραπεία

Εάν η θυλακίτιδα δεν παρουσιάσει βελτίωση σε τρεις έως έξι εβδομάδες, ο Κος Πολυζώης μπορεί να αναρροφήσει το υγρό γύρω από τον θύλακο και να κάνει μια ένεση κορτιζόνης στη περιοχή για μείωση της φλεγμονής.

Θεραπεία Λοίμωξης/ Σηπτικής θυλακίτιδας

Σε περίπτωση λοίμωξης, ο Κος Πολυζώης θα χορηγήσει αντιβίωση την οποία πρέπει να πάρει ο ασθενής για όλο το διάστημα.
Επίσης θα αναρροφήσει τον θύλακο σας για να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερο από το πυώδες υγρό το οποίο θα σταλεί για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο Κος Πολυζώης ως εξειδικευμένος Διευθυντής Χειρουργός αγκώνα προσφέρει στον ασθενή οριστική λύση στο πρόβλημα με 100% επιτυχία εάν αποτύχει η συντηρητική θεραπεία.
Η επέμβαση είναι εντελώς αναίμακτη και ανώδυνη και η εξειδικευμένη αναισθησιολόγος χορηγεί και περιοχική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να παραμείνει ξύπνιος εάν βέβαια το επιθυμεί ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια αυτή, αφαιρείται ο θύλακος και διορθώνονται τυχόν άλλες βλάβες όπως τενοντίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα και γίνεται αφαίρεση και εκτενής καθαρισμός.
Ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά και κουνάει τον αγκώνα του αμέσως χωρίς κανένα περιορισμό.
Το αποτέλεσμα λειτουργικά και αισθητικά είναι άριστο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας να σας δει ο Κος Πολυζώης ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία στις παθήσεις του αγκώνα και είναι πιστοποιημένος με 10 χρόνια Διευθυντική θέση στο Λονδίνο και 20 χρόνια συνεχούς χειρουργικής εμπειρίας στη Μ. Βρετανία.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εάν έχετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Πόνος που εμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
 • Πόνος που δεν βελτιώνεται σε λίγες μέρες.
 • Πυρετός.
 • Σημαντικό οίδημα/πρήξιμο, αυξημένη θερμοκρασία και γύρω από τον αγκώνα σας.
 • Θυλακίτιδα που επανέρχεται κατ’ εξακολούθηση

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι