Τενοντίτιδα Αντίχειρα

τενοντίτιδα αντίχειρα

Τι είναι η τενοντίτιδα αντίχειρα ή τενοντίτιδα de Quervain;

Η τενοντίτιδα de Quervain’s είναι μία εξαιρετικά κοινή πάθηση που είναι ιδιαίτερα επώδυνη καθώς δυο συγκεκριμένοι τένοντες του αντίχειρα προσβάλλονται από έντονη φλεγμονή.
Οι τένοντες του αντίχειρα που είναι υπεύθυνοι είναι αυτοί του πρώτου ραχιαίου διαμερίσματος δηλαδή ο βραχύς εκτείνοντας και ο μακρός απαγωγός οι οποίοι εκτείνουν τον αντίχειρα.
Η συγκεκριμένη τενοντίτιδα αποτελεί ένα σύνδρομο υπέρχρησης και παγίδευσης καθώς οι δυο αυτοί τένοντες περνάνε μαζί μέσα από ένα κοινό τούνελ (έλυτρο) το οποίο γίνεται πιο στενό με τη παρατεταμένη χρήση και προκαλεί έντονο πόνο.

Ποια είναι τα αίτια της τενοντίτιδας αντίχειρα;

Η υπερβολική χρήση του αντίχειρα σε έντονη χειρωνακτική εργασία αλλά και η επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα με τον αντίχειρα και καρπό σε δουλειά γραφείου όπως η χρήση computer είναι κάποια από τα κύρια αίτια.
Επίσης η τενοντίτιδα αυτή κάνει την εμφάνιση της πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας, στις εγκυμονούσες καθώς και σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της τενοντίτιδας αντίχειρα;

Αυτή η τενοντίτιδα προκαλεί έντονο πόνο και ευαισθησία κατά μήκος της πλευράς του αντίχειρα του καρπού που αντανακλά στη πηχεοκαρπική άρθρωση. Αυτό συνήθως συμβαίνει

 • Κατά τη μετακίνηση του αντίχειρα
 • Σχηματίζοντας μια γροθιά
 • Πιάνοντας κάτι
 • Κατά τη περιστροφή του καρπού
 • Σηκώνοντας κάτι με τα χέρια μπροστά και τους αντίχειρες στραμμένους προς τα πάνω (όπως σηκώνοντας ένα παιδί)
 • Σημαντικός νυχτερινός πόνος που κρατάει ξύπνιο ή δεν αφήνει να τον ασθενή να κοιμηθεί.

Με τη πάροδο του χρόνου ο πάσχων δεν μπορεί να εκτελέσει λεπτές κινήσεις με το χέρι και μειώνεται σταδιακά το εύρος κίνησης του αντίχειρα και του καρπού.

Κλινική εξέταση και διάγνωση της τενοντίτιδας αντίχειρα

Ο ασθενής με τη συγκεκριμένη πάθηση χρήζει αξιολόγησης και αντιμετώπισης από έμπειρο και εξειδικευμένο Διευθυντή Χειρουργό Άνω Άκρου.
Ο Κος Πολυζώης θα σας δει στο ιατρείο του και θα θα σας πάρει αναλυτικά το ειδικό ιστορικό. Εν συνεχεία θα σας εξετάσει προσεκτικά και θα σας κάνει κάποια ειδικά κλινικά τεστ στο χέρι και το καρπό.
Ενδέχεται κατόπιν να σας στείλει για κάποιες απλές ακτινογραφίες και υπέρηχο ή και Μαγνητική Τομογραφία ( MRI ) για να ελεγχθεί το μέγεθος της φλεγμονής και να αποκλειστούν άλλες συνοδές παθήσεις.

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Συντηρητική θεραπεία της τενοντίτιδας αντίχειρα

Η συντηρητική θεραπεία σε τενοντίτιδα de Quervain περιλαμβάνει:

 • Ανάπαυση και αποφυγή δραστηριοτήτων που προκαλούν τη τενοντίτιδα
 • Χρήση συγκεκριμένων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για μικρό χρονικό διάστημα ή κατά την οξεία φάση του πόνου.
 • Ειδικό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας και πρόγραμμα ασκήσεων στο σπίτι που θα είναι εξατομικευμένο από το Κο Πολυζώη.
 • Χρήση ειδικού εργονομικού νάρθηκα για να κρατάει τον αντίχειρα και καρπό σε ευθεία θέση.
 • Ειδικές εγχύσεις στεροειδούς γύρω από τους τένοντες πραγματοποιείται από το Κο Πολυζώη και μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα στα αρχικά στάδια της τενοντίτιδας για περιορισμένο χρονικό διάστημα . αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μακροχρόνια και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Χειρουργική θεραπεία της τενοντίτιδας αντίχειρα

Η χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται από το Κο Πολυζώη προσφέρει οριστική λύση με άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
Ο Κος Πολυζώης ελευθερώνει και αποσυμπιέζει τους τένοντες που πάσχουν και έχουν φλεγμονή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μίας πολύ μικρής τομής έως 2 εκ. στο πλάι του καρπού από τη πλευρά της βάσης του αντίχειρα.
Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και η αναισθησία είναι τοπική.

Η επέμβαση είναι παντελώς αναίμακτη και ανώδυνη και έχει 100% επιτυχία.

Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του λίγες ώρες μετά με μία επίδεση για 24-48 ώρες.

Όταν η επίδεση αφαιρείται, ο ασθενής κουνά και χρησιμοποιεί το χέρι του αμέσως, κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό.

Το κόστος της επέμβασης είναι αρκετά προσιτό.

Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Κο Πολυζώη και την ομάδα του για όποιες ερωτήσεις ή απορίες μπορεί να έχετε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιατρός διαθέτει 20ετή χειρουργική και κλινική εμπειρία στη Μεγάλη Βρετανία και 10ετή εμπειρία σε θέση μόνιμου Διευθυντή στο Λονδίνο.

Είναι απόλυτα πιστοποιημένος σε όλα τα επίπεδα με χιλιάδες επιτυχημένα χειρουργεία στο ενεργητικό του και αποτελεί εγγυημένη και εξατομικευμένη λύση στο ξεχωριστό πρόβλημα του κάθε ασθενή όσο απλό ή περίπλοκο και να είναι αυτό.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι