Ιωάννης Πολυζώης – Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Πολυζώης είναι κορυφαίος Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Eθνικό και Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και εργάζεται στο Surrey και στο Λονδίνο.

Ο Κος Πολυζώης επιστρέφει στην Ελλάδα ως Διευθυντής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μετά από 25 χρόνια επιτυχημένης σταδιοδρομίας έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, εξειδίκευση και έχοντας αφυπηρετήσει στην υψηλότερη βαθμίδα του μόνιμου Διευθυντή Ορθοπαιδικής (substantive Consultant Orthopaedic Surgeon) για 10 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει μεγάλη εμπειρία και είναι άρτια καταρτισμένος σε όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής και της Τραυματιολογίας. Eξειδικεύεται στην αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική του ώμου και του άνω άκρου όπου είναι κορυφή στο τομέα του, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω απο 9500 αρθροσκοπικές και ανοικτές επεμβάσεις.

Το πεδίο εξειδίκευσής του συμπεριλαμβάνει τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές για αθλητικές κακώσεις άνω άκρου, αρθροσκοπικές τεχνικές χειρουργικής ώμου και αγκώνα, αρθροσκοπική συρραφή στροφέων του ώμου, συρραφή επιχείλιου χόνδρου, τραύμα άνω άκρου, επιπλεγμένα κατάγματα και εξαρθρήματα, σύνθετες συνδεσμικές κακώσεις, δύσκολες αναθεωρήσεις και παντός είδους αρθροπλαστικές ώμου και άνω άκρου.

Ο Ιωάννης Πολυζώης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Liverpool (MB ChB Diploma) και έγινε επίσημο μέλος και ακόλουθος κατόπιν εξετάσεων του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου (MRCS/FRCS Diploma).

Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή του ως Επιμελητής στις μεγάλες και απαιτητικές ορθοπαιδικές μονάδες του Leeds (Leeds General Infirmary) και στο φημισμένο University College London Hospital Rotation (U.C.L.H.) του Λονδίνου .

Μετέπειτα, ολοκλήρωσε δύο πολύ σημαντικές εξειδικεύσεις στο Rowley Bristow Unit και στο παγκοσμίου φήμης κέντρο Reading Shoulder Unit Center of Excellence όπου απέκτησε εκτενέστατη εμπειρία σε όλο το φάσμα της ανοιχτής και αρθροσκοπικής χειρουργικής του ώμου και άνω άκρου.

Ο Ιωάννης Πολυζώης επίσης ολοκλήρωσε τις ελληνικές εξετάσεις ορθοπαιδικής ειδικότητας ως 1ος αριστεύων στην Αθήνα και κατέχει κατόπιν εξετάσεων το Ευρωπαϊκό δίπλωμα της Ορθοπαιδικής (FEBOT).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 35 ‘’medline’’ peer- reviewed άρθρα και έχει παρουσιάσει την έρευνά του σε περισσότερα από 45 διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει έναν σημαντικό αριθμό κεφαλαίων στον τομέα των αθλητικών κακώσεων του ώμου.

Ο Κος Πολυζώης ειναι επίσημος Διευθυντής διεθνών εταιρειών όπως η Arthrex και εκπαιδεύει χειρουργούς σε τακτική βάση σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Είναι επίσημος ομιλητής στην ΑΟ Trauma για κατάγματα και στο MAST course για αρθροπλαστικές Άνω Άκρου.

Απώτερος στόχος του είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον Ελλαδικό χώρο με τις πιο σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.