Ωλένια Νευρίτιδα
Η ωλένια νευρίτιδα είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις χρόνιας πίεσης νεύρου του άνω άκρου. Πιο συγκεκριμένα, το ωλένιο νεύρο βρίσκεται στην εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα και για αυτό το λόγο είναι και πιο εκτεθειμένο σε τραυματισμούς και διάφορες καταπονήσεις.
Ο Ορθοπαιδικός Ιωάννης Πολυζώης, κατέχοντας μία πληθώρα επιτυχημένων χειρουργείων για την αντιμετώπιση της ωλένιας νευρίτιδας, απαριθμεί πάνω από 400 κριτικές ευχαριστημένων ασθενών που θα τον εμπιστεύονταν ξανά για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημά τους.
Περιεχόμενα
ToggleΩλένια Νευρίτιδα: Συμπτώματα
Τα δύο πιο κοινά συμπτώματα που ταλαιπωρούν ένα άτομο που πάσχει από Σύνδρομο Ωλένιας Νευρίτιδας είναι ο έντονος πόνος καθώς και η αίσθηση μουδιάσματος του άνω άκρου. Ο πόνος σε συνδυασμό με το μούδιασμα έχουν μορφή συνεχόμενης ενόχλησης, κατά κύριο λόγο όταν ο ασθενής προσπαθεί να λυγίσει τον αγκώνα του.
Ωλένια Νευρίτιδα: Αίτια
Τα αίτια εμφάνισης της ωλένιας νευρίτιδας είναι τα εξής:
- Παρατεταμένες ή συνεχώς επαναλαμβανόμενες κινήσεις που επιβάλλουν κάμψη του αγκώνα
- Κατάγματα αγκώνα που είχαν προκύψει στο παρελθόν
- Παρουσία οιδήματος στην άρθρωση του αγκώνα
Ωλένια Νευρίτιδα: Διάγνωση
Για την πραγματοποίηση μίας εξαιρετικά λεπτομερούς διάγνωσης της ωλένιας νευρίτιδας θα χρειαστεί ο ασθενής να ενημερώσει τον θεράποντα ιατρό σχετικά με το ιατρικό του ιστορικό. Συνδυαστικά με το ιστορικό, απαραίτητη κρίνεται η νευρολογική εκτίμηση μέσω διαφόρων τεστ κάμψης του αγκώνα.
Σε περιπτώσεις χρόνιας εμφάνισης της πάθησης, είναι σημαντικό ο ασθενής να πραγματοποιήσει συμπληρωματικά και ηλεκτρομυογράφημα. Η θετική απάντηση του ηλεκρομυογραφήματος σηματοδοτεί την ύπαρξη ωλένιας νευρίτιδας η οποία βρίσκεται ήδη σε βαριά μορφή.
Τέλος, η ακτινογραφία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο να γίνει αντιληπτό κάποιο κάταγμα που είχε προκύψει στο παρελθόν και το οποίο πιθανώς να επηρέασε τον ασθενή και να επέφερε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ωλένιας νευρίτιδας.
Ωλένια Νευρίτιδα: Τρόπος Αντιμετώπισης
Όπως στις περισσότερες παθήσεις έτσι και σε αυτή, η αντιμετώπιση μπορεί να είναι είτε συντηρητική είτε χειρουργική. Πιο αναλυτικά:
Συντηρητική Αντιμετώπιση
Η συντηρητική αντιμετώπιση συνίσταται από ξεκούραση του άνω άκρου, τοποθέτηση ναρθήκων και λήψη φαρμάκων με αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, μπορεί να συνοδεύεται από μία σειρά προγραμμάτων φυσικοθεραπείας.
Η αντιμετώπιση αυτής της μορφής βοηθάει προσωρινά τον ασθενή και τον ανακουφίζει από τα επίμονα συμπτώματα και τον πόνο, δίχως να δίνει μία οριστική λύση στην ωλένια νευρίτιδα.
Χειρουργική Αντιμετώπιση
Σε περιστατικά ασθενών όπου τα συμπτώματα δεν υποχωρούν με τη συντηρητική θεραπεία, η χειρουργική αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου αποτελεί μονόδρομο.
Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η γρήγορη και ασφαλής επέμβαση. Τα αποτελέσματα της επέμβασης δεν είναι άμεσα ορατά καθώς η αποκατάσταση του νεύρου χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί.
Μετά το χειρουργείο
Η πορεία που ακολουθείται μετά τη χειρουργική επέμβαση χαρακτηρίζεται από μερική ακινητοποίηση του άνω άκρου για διάστημα λίγων ημερών σε συνδυασμό με φυσικοθεραπείες προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο η πλήρης ενδυνάμωση του αγκώνα.
Ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά το πέρας και της δεύτερης μετεγχειρητικής εβδομάδας. Παρόλα αυτά, χρειάζονται, κατά προσέγγιση, 3 μήνες μετά το τέλος της επέμβασης προκειμένου να παρουσιαστεί μείωση των συμπτωμάτων.
Μέσα από την πολυετή χειρουργική του εμπειρία σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ιωάννης Πολυζώης κρίνεται ως ο πλέον κατάλληλος ιατρός για την αντιμετώπιση της ωλένιας νευρίτιδας. Προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας με τον ιατρό για μία άκρως εξατομικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία.
Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι