Αθλητικές Κακώσεις

Αθλητικές Κακώσεις

Με τον όρο αθλητικές κακώσεις αναφερόμαστε στους τραυματισμούς οι οποίοι μπορεί να προκύψουν κατά την αθλητική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι η άθληση αποτελεί το Α και το Ω για να παραμένουμε υγιείς πολλές φορές ενέχει και διάφορους κινδύνους. Οι αθλητικές κακώσεις είναι συνηθισμένες τόσο σε επαγγελματίες αθλητές όσο και σε ερασιτέχνες στη διάρκεια μίας προπόνησης ή αγώνα. Παρόλα αυτά αυτού του είδους οι τραυματισμοί ενδέχεται να προκύψουν και σε άτομα που δεν συνδέονται με κάποιο τρόπο με τον αθλητισμό.

Ποιοι είναι πιο εκτεθειμένοι σε αθλητικές κακώσεις;

Οι αθλητικές κακώσεις παρατηρούνται τόσο σε νεότερες ηλικίες όσο και σε μεγαλύτερες. Η ονομασία «αθλητικές κακώσεις» έχει προέλθει από το γεγονός ότι τα άτομα με τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη πάθηση είναι τα άτομα τα οποία υπόκεινται σε αθλητική δραστηριότητα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω εκτός από αθλητές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με αθλητικές κακώσεις και άτομα παχύσαρκα ή μεγαλύτερης ηλικίας.

Ποιες αιτίες προκαλούν αθλητικές κακώσεις;

Οι αιτίες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αθλητικές κακώσεις ποικίλουν. Κατά κύριο λόγο προκαλούνται λόγω:

 • Λανθασμένης Προθέρμανσης
 • Λανθασμένης Αποθεραπείας
 • Χρήση Λανθασμένου Εξοπλισμού
 • Έντονη Πίεση

Ποιοι είναι οι τύποι αθλητικών κακώσεων;

Οι αθλητικές κακώσεις μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το μήκος και τις περιοχές του σώματος. Κατά κύριο λόγο, οι τραυματισμοί που μπορεί να προκύψουν αφορούν το κάτω μέρος του σώματός μας. Οι τύποι στους οποίους διακρίνονται οι αθλητικές κακώσεις είναι οι εξής:

 • Διαστρέμματα
 • Ρήξη Μυών
 • Ρήξη Τενόντων
 • Κατάγματα
 • Εξαρθρήματα
 • Ανοιχτά Τραύματα

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αθλητικές κακώσεις;

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες κακώσεις είναι:

 • Ρήξη Μηνίσκου
 • Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού
 • Εξάρθρημα ώμου
 • Ρήξη Στροφικού Πετάλου Ώμου
 • Ρήξη Αχιλλείου Τένοντα
 • Τενοντίτιδες
 • Σύνδρομα Υπέρχρησης

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Ποια είναι τα συμπτώματα των αθλητικών κακώσεων;

Ανάλογα με το είδος του τραυματισμού που έχει δημιουργηθεί και την περιοχή στην οποία εμφανίζεται, τα συμπτώματα διαφέρουν. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι τα εξής:

 • Ξαφνικός Πόνος
 • Μειωμένο Εύρος Κίνησης
 • Αίσθηση Ευαισθησίας
 • Εμφάνιση Οιδήματος
 • Εμφάνιση Αιματώματος
 • Αιμορραγία

Σε περιπτώσεις όπου ο τραυματισμός δεν εντοπιστεί άμεσα ή ο τρόπος αντιμετώπισης του δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τότε τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους έπειτα από μερικές ώρες ή ημέρες.

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση;

Εξαιρετικά σημαντικό είναι ο ασθενής εάν παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα να επικοινωνήσει με τον ιατρό του και να κανονίσει μια επίσκεψη σε αυτόν. Ο Ιατρός προκειμένου να προτείνει στον ασθενή την κατάλληλη θεραπεία για αυτόν, προβαίνει σε εξατομικευμένη διάγνωση. Μελετάει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και εάν το κρίνει απαραίτητο ενδέχεται να συστήσει την πραγματοποίηση κάποιας ακτινογραφίας ή αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας.

Θεραπεία Αθλητικών Κακώσεων

Αναλόγως με τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς προτείνεται και η κατάλληλη θεραπεία. Τη στιγμή την οποία συνέβη ο τραυματισμός συστήνεται να γίνει είτε εφαρμογή πάγου στην παθούσα περιοχή, είτε περίδεση. Για το λόγο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις η συντηρητική θεραπεία καθίσταται ικανοποιητική. Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως που κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική αντιμετώπιση του τραυματισμού.

Χειρουργική Αντιμετώπιση Αθλητικών Κακώσεων

Η χειρουργική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων προβλέπεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο. Κατά κύριο λόγο, η μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται για τη χειρουργική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων είναι η αρθροσκοπική χειρουργική. Η συγκεκριμένη μέθοδος διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, ορισμένα από τα οποία είναι:

 • Σύγχρονες και ασφαλές τεχνικές
 • Άμεση κινητοποίηση
 • Αποτελεσματική και Γρήγορη Λύση

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι