Αρθρίτιδα Αντίχειρα

αρθρίτιδα αντίχειρα

Αρθρίτιδα Αντίχειρα

Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που φθείρει ή καταστρέφει μια άρθρωση. Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι αρθρίτιδας, ο τύπος που επηρεάζει συχνότερα την άρθρωση στη βάση του αντίχειρα (τη βασική άρθρωση στο χέρι) είναι η οστεοαρθρίτιδα.

Ο αρθρικός χόνδρος καλύπτει τα άκρα των οστών. Λιπαίνει και επιτρέπει στα οστά να γλιστρούν εύκολα στην άρθρωση. Χωρίς αυτόν, τα οστά τρίβονται μεταξύ τους, προκαλώντας τριβή και βλάβη σε αυτά και την άρθρωση. Η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται όταν ο χόνδρος αρχίζει να φθείρεται.

Η άρθρωση στη βάση του αντίχειρα επιτρέπει στον αντίχειρα να κινείται ελεύθερα, να περιστρέφεται και να πιέζει έτσι ώστε να μπορείτε να πιάνετε τα πράγματα στο χέρι σας.

Η αρθρίτιδα της βάσης του αντίχειρα είναι πιο συχνή στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες και συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Προηγούμενα κατάγματα ή άλλοι τραυματισμοί στην άρθρωση μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης αυτής της πάθησης και σε μικρότερες ηλικίες.

Συμπτώματα Αρθρίτιδας Αντίχειρα

  • Πόνος με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πιάσιμο ή τσίμπημα, όπως το γύρισμα ενός κλειδιού, το άνοιγμα μιας πόρτας, το γράψιμο , η χρήση υπολογιστή και κάθε είδους χειρωνακτικής εργασίας αλλά και ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες.
  • Οίδημα και ευαισθησία στη βάση του αντίχειρα
  • Έντονος πόνος μετά από παρατεταμένη χρήση
  • Περιορισμένο εύρος κίνηση- Δυσκαμψία της άρθρωσης

Θεραπεία Αρθρίτιδας Αντίχειρα

Ο Κος Πολυζώης θα πάρει ένα αναλυτικό ιστορικό και θα ρωτήσει, μεταξύ άλλων, για τα συμπτώματά σας, τυχόν προηγούμενο τραυματισμό, τα χαρακτηριστικά του πόνου και τυχόν δραστηριότητες που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο Κος Πολυζώης θα σας εξετάσει προσεκτικά και ένα από τα τεστ που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εξέτασης περιλαμβάνει τη συγκράτηση της άρθρωσης σταθερά ενώ ο ιατρός μετακινεί τον αντίχειρα. Εάν προκύψει πόνος ή εάν ακουστεί κριγμός της άρθρωσης κατά τη κίνηση, τα οστά τρίβονται απευθείας μεταξύ τους και η διάγνωση είναι προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα.

Μια ακτινογραφία μπορεί να δείξει επιδείνωση της άρθρωσης καθώς και τυχόν οστεόφυτα ή εναποθέσεις ασβεστίου που έχουν αναπτυχθεί.

Κάποιοι ασθενείς με αρθρίτιδα στη βάση του αντίχειρα έχουν επίσης συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, οπότε ο Κος Πολυζώης θα σας ελέγξει και για αυτό.

Αξιολογήσεις

Γιάννης Κ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κ. Πολυζώη μετά από ένα τραυματισμό μου σε 5χ5. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο κ. Πολυζώης μου εξήγησε όλα τα βήματα τη θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσω και σε κάθε βήμα ένιωθα ότι είχα δίπλα μου ένα γιατρό με εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Θοδωρής Σ.
Read More
Επισκέφθηκα το γιατρό λόγω μιας αθλητικής κάκωσης στο γόνατό μου σε συνέχεια ενός τραυματισμού μου λόγω μπάσκετ. Εξαιρετικός επιστήμονας σε επίπεδο γνώσεων και επιπλέον προσιτός άνθρωπος, μου έλυσε όλες τις απορίες μου. Το πρόβλημά μου θεραπεύτηκε τελείως. Έχω επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές μου. Παίζω μπάσκετ στο 100% των δυνατοτήτων μου και δεν αισθάνομαι πια καμία ενόχληση. Σωστή διάγνωση, θεραπεία και αποθεραπεία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Νίκος Ζ.
Read More
Εξαίρετος γιατρός, άνθρωπος και συνεργάτης! Σαν φυσικοθεραπευτης έχω αναλάβει την αποκατάσταση ασθενών του μετεγχειρητικα , και λόγω των τεχνικών και της εμπειρίας που χρησιμοποιεί, κάνει την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και την αποκατάσταση του ασθενούς πιο ανώδυνη. Σπουδαία εξειδικευση σε ότι αφορά τον ώμο!
Θωμάς Μ.
Read More
Εξαιρετική κλινική εξέταση στηριζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του με ανθρώπινη προσεγγιση στο πρόβλημα σου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Νεφέλη Θ.
Read More
Επισκέφτηκα τον γιατρό για ένα τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο μου, γιατί χρειαζόμουν μία δεύτερη γνώμη. Ο κ. Πολυζώης ήταν εξαιρετικός σε όλη την συνάντηση, παίρνοντας το ιστορικό μου όπως ενδείκνυται και αφιερώνοντας χρόνο να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στο πόδι μου με τον τραυματισμό καθώς και ποιες είναι οι επιλογές μου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία που σου δίνει μία πολύ ολοκληρωμένη γνωμάτευση. Στην συνάντηση είχα την ευκαιρία να ζητήσω και την συμβουλή του για ένα παλιότερο τραυματισμό με τον ώμο μου, γιατί έχει εξειδίκευση σε αυτό το σημείο. Τον συστήνω 100% γιατί είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές.
Βασίλειος Μ.
Read More
Πριν ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο λόγω δυσκινησίας που μου εμφανίστηκε, με ιατρό τον κ. Πολυζώη. Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η αποθεραπεία ακολούθησε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τους χρόνους για τους οποίους με είχε ενημερώσει ο κ. Πολυζώης εξ αρχής. Ήταν η πρώτη επέμβαση που έχω πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι ο κ. Πολυζώης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και με βοήθησε εξηγώντας μου με κάθε λεπτομέρεια τη βλάβη στον ώμο μου και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή, σοβαρός, ηθικός και φιλικός σε κάθε περίπτωση. Αναζητώντας πληροφορίες για την επιστημονική του κατάρτιση διαπίστωσα ότι διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό γεγονός που αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε. Προτείνω τον κ. Πολυζώη ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε παρουσιάζει ορθοπεδικό πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό μου.
Τηλέμαχος Σ.
Read More
Επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην άρθρωση του αγκώνα. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα, άριστα καταρτισμένο. Το σημαντικότερο όμως προσόν του κατά τη γνώμη μου είναι η ικανότητα του να εμπνέει εμπιστοσύνη, απόρροια της βαθιάς γνώσης του αντικειμένου του αλλά και της ευγενικής του προσωπικότητας. Φιλικός και σοβαρός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και να εξηγήσει με τρόπο απλό και κατανοητό τη φύση του προβλήματος και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του. Συνιστώ τον κύριο Πολυζώη ανεπιφύλακτα.
Νικόλαος Κ.
Read More
Έχοντας χρόνιο πρόβλημα πόνου στη μέση, και μετά από ένα νέο τραυματισμό στην περιοχή, επισκέφθηκα τον κύριο Πολυζώη. Άκουσε με προσοχή το ιστορικό μου, με εξέτασε κλινικά λεπτομερώς και μου εξήγησε με υπομονή την εικόνα της μαγνητικής μου τομογραφίας. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον καθησυχαστικό του τόνο και τη διάθεση του να λύσει τις απορίες μου και να με καθοδηγήσει στα στάδια της αποθεραπείας μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα
Γιώργος Μ.
Read More
Αντιμετώπισα πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του μεσαίου δακτύλου του δεξιού χεριού (κλείδωμα με πόνο στις ακραίες κινήσεις και στα παιχνίδια αναψυχής). Ο έμπειρος ορθοπεδικός Ι. Πολυζώης στον οποίο απευθύνθηκα διέγνωσε εκτυνασσόμενο δάχτυλο (trigger finger). Μου έκανε επέμβαση και η αποκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα. Η αποκατάσταση ήταν εντυπωσιακή. Σε χρόνο λιγότερο από μια βδομάδα εκτός των άλλων μπόρεσα να ξανασχοληθώ με τα αγαπημένα μου sport που χρειάζονται δυνατά δάχτυλα, την αναρρίχηση βράχων, το ποδήλατο βουνού και το τρέξιμο βουνού.
Μαίρη Μ.
Read More
Σύνθετο κάταγμα αγκώνα, έγινε πετυχημένη οστεοσύνθεση. Ευχαριστώ τον κ. Πολυζώη για την ευγενή ενημέρωση και επικοινωνία που σε ασθενή είναι σημαντική.
Ζηναΐς Κ.
Read More
Εξαιρετικός ιατρός με μεγάλη εμπειρία σε sport's medicine. Μετά από ατύχημα στο σκι περπατάω σαν να μην έγινε ποτέ!
Βασιλική Μπ.
Read More
Εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος!!!! Όποτε τον χρειαστείς είναι δίπλα σου, να σε καθησυχάσει, να σε βοηθήσει. Μου έκανε αφαίρεση ενός ογκιδίου στο δάχτυλο και από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε μέχρι την εγχείριση ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά χωρίς καθόλου μετεγχειριτικούς πόνους. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
Previous
Next

Μη Χειρουργική Θεραπεία της αρθρίτιδας αντίχειρα

Στα αρχικά της στάδια, η αρθρίτιδα στη βάση του αντίχειρα μπορεί να ανταποκριθεί στη μη χειρουργική θεραπεία.

Τα ΜΣΑΦ βοηθούν πρόσκαιρα στη μείωση της φλεγμονής, του πρηξίματος και του πόνου.
Φορέστε έναν υποστηρικτικό νάρθηκα για να περιορίσετε την κίνηση του αντίχειρά σας και αφήστε την άρθρωση να ξεκουραστεί και να επουλωθεί. Ο νάρθηκας μπορεί να προστατεύει τόσο τον καρπό όσο και τον αντίχειρα. Μπορεί να φορεθεί όλη τη νύχτα ή κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επειδή η αρθρίτιδα είναι μια προοδευτική, εκφυλιστική ασθένεια, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Η επόμενη φάση της θεραπείας περιλαμβάνει την ένεση ενός ενέσιμου διαλύματος στεροειδών απευθείας στην άρθρωση. Αυτό συνήθως μπορεί παρέχει ανακούφιση για μερικές βδομάδες ή λίγους μήνες ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου.

Χειρουργική Θεραπεία

Όταν η μη χειρουργική θεραπεία δεν είναι πλέον αποτελεσματική, η χειρουργική επέμβαση είναι η μέθοδος που ανακουφίζει πλήρως από τα συμπτώματα.

Ο Κος Πολυζώης είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επίσημα πιστοποιημένος και εξειδικευμένος στα χειρουργεία αυτά , τα οποία περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικές μεθόδους για να απαλλαγεί ο ασθενής από την αρθρίτιδα και το πόνο.

Η πρώτη είναι η αρθρόδεση όπου ‘’δένεται ‘’ η άρθρωση με ειδικά υλικά και υπάρχει πλήρης ανακούφιση από τον πόνο της αρθρίτιδας αλλά και σχεδόν πλήρης ακινησία στο εύρος κίνησή της.

Η δεύτερη είναι η αρθροπλαστική της άρθρωσης και η τρίτη η αφαίρεση ενός οσταρίου του καρπού ( τραπεζοειδούς ) και η ανακατασκευή της υπόλοιπης άρθρωσης με ειδικό μόσχευμα και ειδικά ράμματα άγκυρες. Η τελευταία μέθοδος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και είναι συνήθως η μέθοδος εκλογής και στα χέρια του Κου Πολυζώη αν και αυτό βέβαια πάντα εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή , ανάλογα με την ηλικία , επάγγελμα, δραστηριότητες καθώς και την κατάσταση της βασικής άρθρωσης του αντίχειρα αλλά και των παρακείμενων αρθρώσεων.

Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση είναι αναίμακτη και ανώδυνη και δεν χρειάζεται γενική αναισθησία , ανάλογα φυσικά και με τις επιθυμίες του κάθε ασθενή.

Η τεχνική είναι ελάχιστης επεμβατικότητας και η τομή δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά.
Η επούλωση με απορροφήσιμα ράμματα κάνει το αισθητικό αποτέλεσμα άριστο.
Ο ασθενής παίρνει εξιτήριο λίγες ώρες μετά και συνήθως φοράει ένα μικρό λειτουργικό νάρθηκα για δυο βδομάδες ενώ χρησιμοποιεί το υπόλοιπο χέρι του κανονικά από την πρώτη μέρα. Ο πόνος της αρθρίτιδας εξαλείφεται πλήρως από την πρώτη μέρα.

Αποκατάσταση Αρθρίτιδας Αντίχειρα

Ακολουθείται σε κάθε περίπτωση ένα εξατομικευμένο και ειδικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και ο ασθενής ανακτά σε λίγο καιρό πλήρη κινητικότητα και δύναμη στον αντίχειρά του. Οι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες καθώς και σε χειρωνακτικές εργασίες και αθλητικές δραστηριότητές πάσης φύσεως.

Ο Κος Πολυζώης και η ομάδα του είναι οι πλέον κατάλληλοι να σας προσφέρουν την σωστή λύση και θεραπεία για το δικό σας πρόβλημα όσο απλό ή περίπλοκο και να είναι αυτό.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060
Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι